Nattvandring.nu

Almedalen 2017

Lördag 1 juli 2017

Nu är man påväg till Almedalen. Bilen packad och väskor fyllda.
Båtens avgång 12.15 blev flyttad till 15.00 på grund av det blåsiga vädret.
Väl iväg med båten klockan 15 visade det sig att bli en "rullande" överresa.
Med vind från nordost och härliga dyningar och vågar in från sidan så rullade båten ganska bra. Många mådde dåligt.
Väl på plats i Visby är man nu inkvarterad i boendet och imorgon söndag börjar arbetet.

Janne 

 

Söndag 2 juli 2017

Så är första riktiga dagen slut. Dagen började med mulet och lite kyligt väder men kring lunch sprack himlen upp och solen sken från en blå himmel och ca 20 grader. Blev varmt då man klätt sig för lite kyligare väder.

Idag var det också en febril verksamhet då många höll på med färdigställande av sina tält, montrar med mera. I övrigt väldigt lite folk i rörelse.
Det är ju först imorgon de flesta kommer, då drar det igång ordentligt och det är då vi också drar igång ”Snacka med Janne”. Skall bli roligt och spännande.

Den stora förändringen jämfört med tidigare år är säkerheten. Betongsuggor, avspärrningar, väktare, ordningsvakter, poliser, poliser och poliser, kameraövervakning med mera. Ett nytt scenario som vi får vänja oss vid.

Nu är det natti natti för imorgon måndag blir det full fart.

Janne

 

Måndag 3 juli

Nu är det full fart här i Almedalen. Visby fylls för varje timme av nya besökare. Det blir trängre och trängre på gator, torg och i gränder. Men så länge som solen lyser från en blå himmel går det bra. 

Vinden från sydväst var idag ganska kraftig vilket gjorde att vissa delar av Almedalen var utsatta men inga incidenter.

Dagen har innehållit många intressanta delar. Först efter frukost besök hos Skandia för att gå igenom och titta över platsen där vi ”kör” Träffa Janne.
Vidare till ett seminarium där vår partner Bankomat deltog.
Promenad i sakta mak runt omkring, besök i några tält, hos några organisationer och företag. Nya kontakter. Bra kontakter.
Hämta allt material i bilen. Blev tungt J. Tillbaka till Skandias trädgård, förbereda, upp med bechflaggor och lägga ut trycksaker. Snart är det dags.
Det blev en del besök – flera mycket intressanta. Fick också besök av Carlsberg och Bankomat.
Trött i fötterna efter en dag med mycket promenerande blev det ”hem” för middag innan det var dags för att återvända till Skandias trädgård och lyssna på kvällens partiledartal.

Nu sitter man här med smått värkande fötter, planerar inför imorgon och känner ”John Blund” komma närmare och närmare.

Konstaterar att dagen varit mycket bra och ser faktiskt, även om kroppen värker, fram emot morgondagen.

Imorgon får jag också förstärkning då Nils-Ivar ”Niffe” Odelberg, Östersund och Mattias Taavola, Luleå anländer till Visby. Båda är med i vår Steamgrupp.

 

God natt// Janne

 

Onsdag 4 juli

God morgon från Visby.

Idag har vi vaknat till ett soligt och ganska varmt väder.
Gårdagen (tisdag) började med regn men övergick kring lunch till sol och blå himmel.
Märks att antalet besökare ökat. Gatorna fylls av mer och mer folk.
Blev som alltid en promenad runt i stan och prat med lite människor.
Under ”Snacka med Janne” i Skandias Trädgård blev det några intressanta besök.
Dagen innebar också att jag fått förstärkning. Under eftermiddagen anslöt Nils-Ivar ”Niffe” Odelberg från Östersund och senare på kvällen anslöt också Mattias Taavola från Luleå. Både ”Niffe” och Mattias ingår i vår STeamgrupp.

Det blev en ganska sen kväll då vi hade mycket att prata om men också planera inför de närmsta dagarna.

Idag onsdag är schemat späckat från klockan 13.30 med egen aktivitet, seminarier, möten och avslutning kring midnatt efter en aktivitet med Carlsberg. Mer om detta får du läsa imorgon.

Vi tre önskar alla en härlig och fin onsdag. Häng gärna på (Facebook) klockan 12 (Gotländsk tid) då vi gör den första livesändingen från Visby.

Torsdag 6 juli

Almedalen Visby

God morgon. Vilken härlig torsdagsmorgon. Solen skiner över Visby. Härlig värme.
Idag vaknade vi lite stela i våra kroppar. 

Gårdagen bjöd på mycket intressant. Dels livesände vi för första gången och informerade om vår nya nya SMS-tjänst.
Du kan alltså sända sms till 72323, skriv nvnu (mellanslag) och ditt meddelande/kontaktuppfiter så tar vi kontakt så snart vi kan.

I övrigt var vi i Skandias trädgård, besökte Tryggare Sverige tillsammans med Bankomat för ett seminarium kring trygghet, minglade på kvällen med många intressanta personer.
Senare på kvällen var det dags för årets DJbattle där vi tillsammans med Carlsberg delade ut Ramlösa Stilla.

Ett mycket populärt inslag där vi möter festdeltagarna med en sval dryck utanför entrén. Många härliga kommentarer, tack för att vi stod där i regnet och framför allt många glada människor.
Avslutade passet vid 00.30 med en hambugermiddag hos en av de kända kedjorna.

Idag torsdag kommer vi livesända klockan 12 med några fler nyheter.
Vi önskar alla en härlig dag.

Vår Almedalsvecka går mot sitt slut

Torsdag 6 juli 2017. Nu sitter vi och försöker sammanfatta vår del av Almedalsveckan.
Vi är: Mattias Taavola/Luleå, Nils-Ivar Odelberg/Östersund och Janne Lundholm/Vaxholm.
Vilka intryck har vi, vilka känslor har vi, vilka tankar har vi, finns det något att jobba vidare med, vilka kontakter har vi fått och så vidare.
Det har varit intensiva dagar som resulterat i värkande kroppar, leder och fötter efter många steg på Visbys kullerstens klädda gator. Backar upp och backar ner. 
Det är svårt att sammanfatta allt på några rader och många intryck och tankar behöver man samla ihop, utvärdera och sammanfatta i lugn och ro.

Vi kan konstatera att under dagarna har vi fått en del bra kontakter. Vi har väckt intresse hos många, fått många frågor och mycket beröm. Beröm som vi vill och måste vidarebefordra till alla ni ideella krafter som; ”Är där det händer – innan det händer”.
Ni alla som är en viktig del i det förebyggande arbetet genom att ge av er tid för det dyrbaraste vi har – våra barn och ungdomar. Ni som är vuxna förebilder och som verkar för; närvaro, trygghet och respekt.

Vi vill också, till våra närvarande partners, Carlsbergs Sverige, Skandia och Bankomat, framföra ett stort och innerligt tack för dagar och kvällar vi fått tillbringa med er. Utan er och övriga partners hade vår medverkan i Almedalen inte varit möjligt.

Imorgon lämnar vi Gotland, Visby och Almedalen. 
Stort tack till alla – ta hand om er och njut av sommaren.

Janne, Nils-Ivar och Mattias