Nattvandring.nu

Donationer i Malmö tecknar avtal

PRESSMEDDELANDE 2014-03-10

Den 5 mars 2014 undertecknades avtalet mellan Donationer i Malmö (DIM) och stiftelsen nattvandring.nu.
Därmed utvidgar DIM sin verksamhet till att också bedriva nattvandring.

”DIM är en helt ideell organisation som har till syfte att hjälpa behövande i Malmö som av olika anledningar har det svårt. Det kan handla om att bidra med kläder, mat, present till ett barns födelsedag med mera. Allt samlas in genom donationer från privatpersoner och företag. Dock tar vi EJ emot kontanter eller förmedlar kontanter.

Som ett led i att bredda verksamheten och kunna hjälpa fler start vi nu också upp nattvandring och genom det avtal vi nu tecknat med stiftelsen nattvandring.nu får vi en trygg, enkel och stabil grund att stå på. Syftet med nattvandringen är att dels finns ute för alla barn och ungdomar, vara trygga vuxna och goda förebilder men också att knyta kontakt med än fler som är i behov av DIMs stöd”, säger Natalia  Maria Bosak, grundare av DIM Malmö.

Styrelsen för DIM och Nattvandrarna DIM Malmö består av Natalia Maria Bokas, Louise Andersson och Leyla Meryen Yalcin som alla tre är aktiva i DIM och nattvandringen helt ideellt.

”DIM Malmö är ett av många goda exempel på ideellt engagemang och vi är oerhört glada och stolta över att nu ha fått teckna avtal. Vi ser möjligheterna och hoppas att än fler invånare i Malmö engagerar sig i nattvandringen och det kan även ge möjlighet till att fler skänker saker till DIM istället för att kasta.
Vi tror att den verksamhet som DIM Malmö driver kan vara en inspirationskälla för många runt om i landet. Att idag ha fått teckna avtalet känns både roligt, spännande och framför allt utvecklande”
, säger Janne Lundholm, kommunikationsansvarig på stiftelsen nattvandring.nu.

Nattvandring.nu är en stiftelse som bildats – på initiativ av Vera Dordevic och Janne Lundholm - gemensamt av energibolaget E.ON och försäkringsaktiebolaget Skandia i syfte att främja nattvandringen i hela Sverige. Med stiftelsen har över 200 grupper idag tecknat avtal och bedriver nattvandring från Ystad till Arvidsjaur. Allt kostnadsfritt.

För mer information, kontakta:

Natalia Maria Bosak, grundrare DIM och Nattvandrarna DIM Malmö
Telefon: 076-410 97 43
dim.malmö@nattvandring.nu

Janne Lundholm, kommunikationsansvarig Stiftelsen nattvandring.nu (www.nattvandring.nu)
Telefon: 070-962 35 31
janne@nattvandring.nu