skip to Main Content

Semesterstäng – jour – klädbeställningar

Från och med idag måndag 9 juli till och med fredag 10 augusti har kansliet semesterstängt.
Vid akuta händelser har vi jour vardagar 09.00-15.00 via vårt växelnummer 08-50 66 55 80.

Under denna semesterperiod kommer det ej vara möjligt att beställa kläder enligt tidigare rutin. Vårt lager har också semester samt att vi från mitten av augusti inför ny rutin för att beställa kläder.

Vi önskar er alla en skön sommar och ser fram emot en härlig höst med många nya aktiviteter med mera.

Ingen försäljning av sponsorpaket på telefon!

Tyvärr måste vi nu i semestertid återigen informera om följande:

  • Stiftelsen nattvandring.nu har ingen försäljning av sponsorpaket via telefon
  • Vid ev. köp av sponsorpaket på telefon tillfaller inga pengar vare sig stiftelsen eller någon av de drygt 340 lokala grupperna
  • Hänvisar man till stiftelsen nattvandring.nu eller att grupperna bär röda jackor/västar – då är det lögn och därmed bedrägeri

Om säljaren använder vårt varumärke, vårt namn eller hänvisar till att våra grupper får del av pengarna, ber vi er notera: datum, tid, från vilket telefonnummer man ringt och personens namn och lämna sedan dessa uppgifter till oss. Detta för att göra en ev. polisanmälan möjlig.

Har du frågor kring detta – ta kontakt med vår verksamhetschef Janne Lundholm via janne@nattvandring.nu eller ring 08-50 66 55 80.

 

 

Almedalsveckan 2018

Under Almedalsveckan 2018, söndag 1 juli – fredag 6 juli, finns vi som vanligt på plats.
I år med tre representanter från Steamgruppen: Johanna Viltare/Bjuv, Jan-Olof Nilsson/Klågerup samt Nils-Ivar Odelberg/Östersund. Dessutom finns Janne Lundholm/verksamhetschef stiftelsen nattvandring.nu på plats.

Är du på plats i Almedalen och vill träffa oss – hör av dig på telefon, 08-50 66 55 80 eller maila till: info@nattvandring.nu så tar vi kontakt.

Ser du oss, var inte rädd för att ta kontakt.

Vi ses i Almedalen.

Sommar – sol – semester – jour

Efter ett första halvår som varit fantastiskt ur många aspekter går vi nu mot sommar och semester. En tid då många av oss kanske ligger på stranden, solar, badar, äter glass, grillar med mera. Men framför allt kanske vi umgås med nära och kära, tar hand om varandra och laddar batterierna inför hösten.

Våren 2018 har varit fantastisk. Vilket väder vi haft. Men vi har också haft en fantastisk vår ur nattvandringsperspektiv. Vi har fortsatt att etablera nya grupper, fått samverkansavtal med flera kommuner, startat cykelvandring i Malmö och fått fler nya partners. Så vi skall alla vara nöjda.
Men för den skulle lägger vi oss inte på latsidan, mer än under perioden 9 juli – 10 augusti. För då tar vi semester och stänger kansliet. Dock har vi som vanligt jour via telefon och mail. Därefter kör vi igång igen med fullt fokus på att fortsätta på den inslagna vägen.

Jourtelefon (9 juli – 10 augusti), vardagar 09.00-15.00: 08-50 66 55 80

Jourmail vid akuta ärenden: jour@nattvandring.nu

 Vi önskar alla en skön, trevlig och härlig sommar samt sänder ett tack för ert engagemang från kansli, styrelse och partners.

Trevlig midsommar

Så här dan före dan vill vi passa på att önska alla en skön och fin midsommarhelg.
Vi hoppas, som många, på fint väder så man kan dansa runt midsommarstången.

Scandlines ny partner till stiftelsen nattvandring.nu

Med stor glädje säger vi idag välkomna till Scandlines som ny partner. Man driver bland annat färjorna mellan Helsingborg och Helsingör.

Detta partnerskap gör det nu möjligt för våra dag- och nattvandrare i Helsingborgsområdet att utan kostnad åka med båtarna vid behov men också för att utveckla tätare samverkan med våra danska nattvandrarvänner i Helsingör.

Ge ett bidrag?

Under en längre tid har vi fått frågan om det är vi som säljer sk. “sponsorpaket” – men vårt entydiga svar är fortfarande nej.

Men, i samband med detta har också frågan kommit: Hur man kan ge ett bidrag och stötta verksamheten?

Nu kan du/ni det. Vare sig man är företag eller privatperson. Storleken på bidrag bestämmer du själv.

Du kan välja två vägar:

  • Swish, nr 123 388 71 55
  • Bankgiro 412-2933 (Stiftelsen nattvandring.nu)

De bidrag du ger går oavkortat tillbaka till de lokala grupperna i form av trycksaker, informationsmaterial, föreläsningar med mera.

Har du någon fråga är du alltid välkommen att ta kontakt med stiftelsens verksamhetschef:
Janne Lundholm, 08-50 66 55 80 (vardagar 09.00-17.00) alt. mail: janne@nattvandring.nu 

Stort tack för ditt stöd och bidrag.

Brottsförebyggande rådet (Brå) i Hässleholms kommun i samverkan

Vi har med stor glädje tecknat ytterligare ett lokalt samverkansavtal.
Denna gång med Brottsförebyggande rådet (Brå) i Hässleholms kommun, i syfte att tillsammans stärka och utveckla nattvandring/trygghetsvandring i hela Hässleholms kommun.

Detta innebär att all nattvandring i Hässleholms kommun kommer att gå under stiftelsen nattvandring.nu och resp. grupp/förening tecknar avtal med nattvandring.nu i samverkan med lokala BRÅ.

Vi tackar för förtroendet och ser fram emot en positiv och utvecklande samverkan.

 

Best Western Plus Hotel Noble House, Malmö – ny partner till stiftelsen

Det är med stolthet vi idag kan presentera Hotel Noble House i Malmö som ny partner till stiftelsen nattvandring.nu.
Hotel Noble House är centralt beläget i Malmö (Per Weijersgatan) och kommer bli ”bas” för den nya nattvandringsgrupp vi lanserar lördag 26 maj – CYKELVANDRING.

Hotel Noble House kommer förvara de nya cyklar och material som införskaffats, genom våra partners stöd, samt bli en naturlig samlingsplats före, under och efter cykelvandring.

”Vi är oerhört stolta och glada över detta samarbete, med stiftelsen nattvandring.nu, och det viktiga arbete som alla engagerade vuxna gör. Detta, nattvandring, är ett exempel på socialt engagemang där vi också kommer uppmana personalen att delta i cykel- eller nattvandring och vi kommer även göra gemensamma vandringar tillsammans med någon av de grupper som idag finns i Malmö” säger Anton Hallström, Hotelldirektör Hotel Noble House.

 

Ingen försäljning av sponsorpaket

Med anledning av de dagliga förfrågningarna, från företag, om vi står bakom den försäljning av sponsorpaket via telefon som pågår måste vi återigen klargöra att så inte är fallet. Företagarna uppfattar det som att pengarna kommer alla lokala nattvandringsgrupper i Sverige och stiftelsen nattvandring.nu tillgodo. Så är alltså inte fallet.

Inga pengar kommer varken stiftelsen nattvandring.nu eller de över 340 lokala nattvandringsgrupper som ingår i nätverket tillgodo. Däremot drabbar det den lokala gruppen då man kan förlora viktigt lokalt sponsorstöd som man haft genom många år.

Vi uppmanar därför dig som företagare, säg inte Ja direkt. Kontrollera om ni har någon lokal nattvandringsgrupp på orten.
Ta kontakt med gruppen och stäm av vilken organisation de tillhör.
Vilken färg på jacka/väst har man?
Du kan också alltid ta kontakt med oss på stiftelsen nattvandring.nu så skall vi ge dig rätt besked och information.
Enklast når du oss via: info@nattvandring.nu eller telefon dagtid: 08-50 66 55 80.


Stiftelsen nattvandring.nu är en politiskt och religiöst obunden stiftelse som arbetar för ett ökat vuxenengagemang för barn och ungdomar samt att utveckla, stödja och främja nattvandring i hela landet. Vi ingår inte i någon annan organisation utan är helt fristående.
Idag ingår drygt 340 lokala nattvandrargrupper över hela landet som engagerar över 45 000 vuxna för våra barn och ungdomar.

Vårt mål är att värna om ungdomars bästa på ungdomars egna villkor och därigenom skapa förtroende och dialog som annars inte är möjlig. Just genom att bygga jämbördiga relationer till ungdomarna så får vi en helt annan insikt och förståelse för deras situation. Detta samspel/utbyte erbjuder goda förutsättningar att minska bruket av alkohol och droger samt gatuvåldet och därigenom möjliggöra ett tryggare samhälle för oss alla.

Verksamheten drivs också så att det, så långt det är möjligt, skall vara helt kostnadsfritt för nattvandrargrupperna, d.v.s. inga medlemsavgifter eller årsavgifter. Genom det nätverksavtal som varje lokal grupp tecknar erhåller man; Jackor med fleece eller västar, försäkring, trycksaker, startkit, föreläsningar och kurser med mera. Detta görs möjligt genom våra stiftare och partners.