Att starta en lokal grupp

Hur komma igång?

Som en liten hjälp på vägen har vi här delat upp hur man kan komma igång. Var inte rädd, lägg fokus på att vara ute och inte så mycket på administration. Men du/ni är alltid välkomna att höra av er er till oss på kansliet eller någon i styrgruppen så hjälper vi mer än gärna. Var inte rädd för att höra av dig med frågor, funderingar, id´eer. Vi finns för att stödja och hjälpa er och tillsammans utveckla verksamheten.

Ni vill göra något

Ni är kanske några föräldrar, en förening, en föräldraförening eller skola som vill göra något för tryggheten. Som vill vara positiva vuxna på ungdomars arenor. Vara positiva förebilder och skapa positiva relationer. Ni vill bidra till en trygg miljö, kunna hjälpa och stötta. Då är det en bra början. Då har ni tänkt rätt.

Bjud in till information

Ta kontakt med oss på stiftelsen nattvandring.nu. Vi bokar då in en träff till viken ni bjuder in intresserade. Vi går igenom vad som gäller, ni tecknar avtal och om tiden räcker kanske vi genomför den obligatoriska kursen samtidigt. Ni är nu väl förberedda att gå ut. Kan inte kursen genomföras samma kväll, ja då kommer vi tillbaka senare.

Er första vandring

Vi har beställt ert startkit och detta kommer inom 5-7 arbetsdagar. Ni har kanske lagt ett litet schema så ni sprider ut vandringarna spå flera kvällar. Ni samlas första kvällen, alla läser igenom "Nattvandrarnas ABC", ni tar på er västarna och går ut.  Tänk på att ni inte är poliser, väktare eller medborgargarde. Ni ska vara trygga vuxna som bygger positiva relationer och får förtroende.

Under vandring

Ni har roligt, pratar, får frisk luft och motion men ni kanske också kommer träffa många underbara ungdomar. En del undrar vilka ni är medan andra hälsar er välkomna, kramar om er, ni får tips med mera. Tänk på att det ni ser och upplever under en vandring stannar i gruppen.

Efter vandring

Återsamlas och sätt er ner några minuter. Prata igenom kvällen, hur det var, vad ni upplevde osv. Detta är viktigt då ingen skall gå hem med "tusen frågor" i huvudet.

Loggboken

Tänk på att någon i gruppen fyller i den digitala loggboken. Detta är viktigt dels för statistiken men också för utveckling av verksamheten och en del i försäkringsvillkoret. VI är tacksamma om ni fyller i också skickar in loggboken minst var 14.e dag. Du hittar den under våra medlemssidor (inloggning krävs).