top of page
Sök
  • janne363

PRESSMEDDELANDE 20 oktober 2023

Nadim Ghazale ny verksamhetschef för nattvandring.nu


Foto: Mattias Gracia

Nattvandring.nu rekryterar Nadim Ghazale till ny verksamhetschef. Han kommer senast från en tjänst som kommunpolis i Borås och är en etablerad samhällsdebattör. Nadime Ghazales viktigaste uppdrag för nattvandring.nu blir att attrahera fler samarbetspartner.

– Nadim Ghazale har ett starkt samhällsengagemang och delar nattvandring.nu:s vilja att skapa ett tryggt samhälle med stark vuxennärvaro för ungdomar. Som tidigare polis har han också värdefull kunskap om brottsförebyggande arbete. Dessutom har Nadim Ghazale ett starkt driv, hög integritet och god kommunikativ förmåga, vilket gör honom väl lämpad för jobbet, säger Johan Nilsson, ordförande för Nattvandring.nu och marknadschef på Bankomat AB.

Nadim Ghazale har de senaste 18 åren arbetat som polis i Borås. Han är känd för den svenska allmänheten för att ha deltagit i samhällsdebatten om brottslighet och för att ha medverkat i tv-program som Veckans brott och Min sanning samt i Sveriges Radios programSommar i P1. År 2020 utsågs Nadim Ghazale till Årets Boråsambassadör av Borås kommun och samma år mottog han 22 juli-utmärkelsenav SSU. År 2022 gav Nadim Ghazale ut den självbiografiska boken Min väg från flykting till hela Sveriges polis.

– Sverige befinner sig i ett läge där behovet av ett starkt civilsamhälle aldrig har varit större. De 60 000 vuxna som är ideellt engagerade inom nattvandring.nu fyller en oerhört viktig funktion för att skapa ett tryggt samhälle för unga människor. Jag ser mycket fram emot att utveckla verksamheten så att vi kan skapa ännu mer samhällsnytta, säger Nadim Ghazale, tillträdande verksamhetschef på nattvandring.nu.

Nattvandring.nu grundades 2008 och är en politiskt och religiöst obunden ideell förening som arbetar för ett ökat vuxenengagemang för barn och ungdomar samt för att utveckla nattvandringen i Sverige. Nattvandring.nu har avtal med ungefär 40 kommuner och samarbetar även med lokala ideella krafter runt om i Sverige. I dag är det två aktörer – Skandias stiftelse Idéer för livet och Bankomat AB – som finansierar nattvandring.nu:s verksamhet.

– Nattvandring.nu bedriver en mycket viktig verksamhet för ökad trygghet i samhället. Jag är stolt över att Idéer för livet har varit med sedan start. Såsom samhällsläget är i dag känns det självklart att agera och därför ökar Idéer för livet samarbetet. Jag hoppas att det är fler organisationer som delar samma vilja och vill engagera sig så att detta blir en självklar del i alla kommuners trygghetsarbete. Vi behöver kraftsamla för en tryggare vardag för våra unga – det har aldrig varit viktigare, säger Stina Liljekvist, ordförande för Skandias stiftelse Idéer för livet.

Nadim Ghazale tillträder sin tjänst på nattvandring.nu den 22 januari 2024. Nuvarande verksamhetschef Jan Lundholm går i pension till sommaren 2024.

214 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page